De ce nu-mi merg jocurile/aplicatiile?

De ce nu-mi merg jocurile/aplicatiile?

Sunt sigur ca multi dintre voi gasiti unele jocuri/aplicatii (vorbind de sistemul de operare windows) ce nu va functioneaza sau va dau eroare.
Ce-i de facut in cazul acesta? Google va poate ajuta in primul rand, dar chiar inainte de a cauta pe Google puteti sa incercati sa urmati aceste sfaturi.
Daca aveti sistemul de operare instalat de ceva vreme, incercati in primul rand sa va curatati pc-ul de scurtaturile/registrii (in general toate lucrurile) nefolositoare prin folosirea unui program gen Tune Up Utilities sau CCleaner.
Daca aveti un sistem de operare instalat proaspat, sau si in cazul celui de mai sus instalati/upgradati urmatoarele programe necesare pentru rularea unor jocuri/aplicatii:
Adobe Flash Player
Adobe AIR
Adobe Shockwave Player
Java
Silverlight
Microsoft .NET Framework 3.5 (cea mai mica varianta si orice varianta superioara / daca aveti un sistem de operare mai nou de Windows 7 se poate sa aveti deja o varianta preinstalata)
Microsoft Visual C++ 2010 (sau orice alta varianta inferioara/superioara)
-Upgradati-va driverul de la placa video
Nvidia
ATI
Intel
-Daca ai un joc piratat/downloadat de pe internet verifica intotdeauna daca ai mai multe surse de download, mai multe variante de jocuri
-Daca ai un joc piratat/downloadat sau unul original verifica intotdeauna daca exista posibilitatea unui update, a unui crack mai nou care sa repare unele erori sau a unui patch
-Daca primiti o eroare cu “Don’t send/…has stopped working” incercati sa permiteti programului Data Execution Prevent (DEP prescurtat):
Asta o gasiti in Windows XP/Vista/7 cu click dreapta pe My Computer, apoi click pe Properties, apoi click pe Advanced system settings (Windows 7) apoi in tab-ul Advanced, la Performance apasati pe Settings si va duceti la tab-ul cu DEP. Acolo bifati Turn on DEP for all programs and services except those I select si dati Add programului care va da eroarea, navigand la executabilul programului.
Cam asa daca nu intelegeti:

-Daca aveti o eroare in legatura cu un dll, cautati dll-ul lipsa pe google sau direct pe http://www.dll-files.com/, si-l inlocuiti/puneti in locul unde va spune site-ul respectiv, in functie de ce windows aveti.

-Si sa nu uitam in ultimul rand, daca nu aveti niciun fel de soft antivirus, incercati unul gratuit sau scanati cu tool-urile oferite de Kaspersky de aici http://www.kaspersky.com/virus-removal-tools ori achizitionati-va o licenta de la eMAG pentru Kaspersky.

Acestea sunt cele mai cunoscute erori ale jocurilor/aplicatiilor,nu spun ca nu exista si altele dar veti gasi un ajutor bun in postul de mai sus.

Daca iti este “sila” sa instalezi toate programele de mai sus, si ai citit pana aici, poti instala versiunea AIO (All In One) a celor de la computerbase. Ea include toate versiunile de care ai nevoie sa rulezi jocuri,aplicatii etc:
https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.