Lantisorul Vin Diesel – Legenda

Lantisorul Vin Diesel – Legenda

Vin Diesel este personajul principal din filmul seria de filme Fast & Furious.

Franciza The Fast and the Furious a trecut prin cateva schimbari de actori si evolutii in ultimul deceniu si jumatate, dar un singur lucru a ramas la fel: Lantisorul lui Dom. Crucea de argint purtata de Dominic Toretto (Vin Diesel) in primul film The Fast and the Furious (2001) a evoluat in semnificatie cu fiecare film nou. Un simbol al dragostei sale pentru Letty si o amintire constanta ca Dom este un “Iisus” pentru echipa sa, lantisorul (facut special pentru film de designerul Sanja Hays) joaca un rol cheie in evenimentele din al optulea film The Fate of the Furious (ultimul aparut in momentul acestui articol). Aici vedem evolutia lantisorului lui Dom.

Alerta de SPOILERE pentru cine nu a vazut franciza.

Colierul isi face debutul cand Dominic, un mecanic auto il provoaca pe Brian O’Conner (Paul Walker), un politist sub acoperire, la o cursa “quarter mile” in Los Angeles, in filmul The Fast and the Furious (2001). Dom il poarta doar intr-o scena, impreuna cu un tricou fara maneci, mai tarziu, lantisorul devenind o semnatura pentru imaginea lui.

Dominic Toretto (Vin Diesel) in The Fast and the Furious.
Dominic Toretto (Vin Diesel) in The Fast and the Furious.

Dom si echipa sa se muta in Republica Dominicana, unde traiesc sub acoperire inceputul lui Fast & Furious (2009). Informatie necunoscuta publicului pana in Furious 7 2015, Dom se casatoreste in privat cu prietena sa Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) cat timp ei sunt in insulele Caraibe, el infasoara lantisorul pe mana ei.

In timpul sarbatoririi unui traditional “Furt de combustibil” in Republica Dominicana din Fast & Furious, Dom invata ca politia este foarte aproape de a-l prinde pe el si pe echipa sa. Pentru protectia lui Letty, el decide sa o paraseasca, cu colierul infasurat in jurul unei gramezi de bani, pe noptiera.

Letty (Michelle Rodriguez) in Fast & Furious

Cu Dom plecat, Letty se intoarce in Los Angeles si lucreaza la restaurarea masinii lui Dom, un Dodge Charger din 1970 (care s-a prabusit dramatic in timpul primului film). Ea agata lantisorul de oglinda retrovizoare. Dom il gaseste acolo dupa ce aude de “moartea” lui Letty. Lantisorul ramane un ornament al masinii pentru restul filmelor Fast & Furious, in afara de momentul in care Dom il invarte pe degete (asa cum face in timpul unei intalniri cu Gisele Yashar, jucata de Gal Gadot, care il conduce la ucigasul lui Letty).

De la inceputul lui Fast Five in 2011, fugand de lege, Dom isi face marea intrare purtand crucea cu un tricou negru. Crucea sta nemiscata in timp ce Dom zboara cu masina pe langa un pod, intr-un rau, si supravietuieste: primul nostru indiciu ca crucea ar putea avea puteri supranaturale de protectie.

Dominic Toretto (Vin Diesel) in Fast Five
Dominic Toretto (Vin Diesel) in Fast Five

Cand Dom si cu echipa sa se ascund in Rio de Janeiro, Serviciul de Securitate Diplomatic condus de agentul Luke Hobbs (Dwayne Johnson) si ofiterul de politie Elena Neves (Elsa Pataky), face un raid in cartier. Mai tarziu, Dom (inca un fugar) intra prin efractie in casa Elenei si ii ia crucea de la gat. “Nu inteleg. De ce ai venit aici? De ce risti totul pentru un argint in valoare de 20$?” intreaba ea. “Pentru ca merita!” raspunde ele. Elena, care il place pe Dom, si-a pierdut dragotea vietii ei; il lasa sa iasa pe usa. Dom poarta crucea pentru restul filmului Fast Five si inca o poarta in scenele finale, cand el si Elena se muta intr-o ascunzatoare in Insulele Canare.

Dom inca poarta lantisorul la inceputul Fast & Furious 6 (2013) cand afla de la Hobbs ca Letty este inca in viata. Elena ii da binecuvantarea ei sa isi gaseasca prietene, si el o lasa pentru a-i lua urma lui Letty, la Londra.

Dom (Vin Diesel) si Elena (Elsa Pataky) in Fast & Furious 6
Dom (Vin Diesel) si Elena (Elsa Pataky) in Fast & Furious 6

Se pare ca Letty supravietuieste accidentului de masina cu amnezie severa, permitandu-i creierului criminal Owen Shaw (Luke Evans) s-o intoarca impotriva lui Dom. Desi Letty incearca sa il impuste, Dom incearca sa ii porneasca memoria provocand-o la o cursa de strada si oferindu-i lantisorul. “Iti apartine”, ii spune el.

Letty are lantisorul infasurat in jurul mainii cand se intoarce in cartierul lui Owen Shaw. Cand o intreaba despre loialitatea sa, ea ii da lantisorul si ii spune “Pastreaza-l”. Shaw il arunca apoi pe o masa.

Lantisorul in mainile lui Letty in Fast & Furious 6
Lantisorul in mainile lui Letty in Fast & Furious 6

La creditele de final din Fast & Furious 6, retraim accidentul mortal al lui Han din 2006, Tokyo Drift. In timpul acesta, totusi, este din perspectiva fratelui lui Owen Shaw, Deckard (Jason Statham) care intra intentionat in masina lui Han( (Sung Kang). El ii lasa lantisorul lui Dom la locul accidentului, ca un mesaj sinistru.

Cand Dom se duce la Tokyo sa recupereze lucrurile lui Han in Furious 7, lantisorul este printre ele. Dom jura sa se razbune pe criminal si reia purtarea lantisorului.

Dom (Vin Diesel) recupereaza lantisorul in Tokyo in Furious 7
Dom (Vin Diesel) recupereaza lantisorul in Tokyo in Furious 7

La sfarsitul lui Furious 7, Dom este scos dintr-o explozie si nu respira. Cat timp Letty il tine si-l implora sa traiasca, tinand strans de cruciulita, ea isi recastiga amintirile, inclusiv amintirea juramintelor de nunta secrete. (“Unde te duci tu, ma duc si eu. Tu conduci, eu conduc.”) Dom isi deschide ochii si respire din nou.

Letty (Michelle Rodriguez) ia lantisorul in timpul juramintelor de nunta in Furious 7
Letty (Michelle Rodriguez) ia lantisorul in timpul juramintelor de nunta in Furious 7

In The Fate of the Furious, Dom, Letty si lantisorul sunt in luna de miere, in Cuba, unde Dom este abordat de ciberterorista Cipher (Charlize Theron). Pentru a-l recruta, ea ii arata dovada ca a rapit-o pe Elena si pe fiul sau nou nascut despre care nu stia nimic. Mai tarziu, se descopera faptul ca Dom a ascuns un dispozitiv de localizare in colierul sau, pe care il agata in celula fiului sau, din avionul lui Cipher. Dispozitivul ii permite lui Deckard Shaw (odata un ucigas cu sange rece, acum baiat bun) sa gaseasca locatia si sa salveze bebelusul. Cat despre soarta Elenei, soarta ne arata ca nici chiar lantisorul lui Dominic Toretto nu poate proteja pe toata lumea.

Dom (Vin Diesel) cu lantisorul intr-o scena din The Fate of the Furious
Dom (Vin Diesel) cu lantisorul intr-o scena din The Fate of the Furious

Bazata pe aceasta poveste, fiind interesat de Lantisorul Vin Diesel,de seria Fast & Furious, am incercat fel si fel de furnizori. Pentru fanii francizei am deschis o pagina de Facebook unde puteti comanda Lantisorul respectiv, sau puteti intra in concursurile lunare pentru a-l putea primi gratis. Mai multe detalii, aveti aici.

https://www.facebook.com/LantisorVinDiesel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.